Sävedalens Marknad

27 september 2009


Det har sannerligen varit en intensiv helg! Fullt ös i studion med drop-in, tävlingar, grymma erbjudanden mm och bilden ovan är helgens favorit. När mitt intresse för fotografering började trodde jag att barnfotografering var det sista jag ville hålla på med, men nu tycker jag att det är bland det roligaste! Barn är så spontana och det är så kul att man inte kan ställa upp barnet utan här handlar det mest om att göra det hela till en skojig lek. Tycker bilden ovan blev jättesöt och avslappnad. Mer barnfotograferingar inför julen tack! ;)

Fotografera barnen eller dig själv och ge bort bilderna i julklapp!
Ange koden "JKE" vid bokning så får du 1 st 13x18 cm förstoring helt gratis + 10 % rabatt på inramning så långt lagret räcker.

Möhippa i rosa sken

26 september 2009


Den blivande bruden Sofia blir stylad i studion medan möhippatjejerna dukar upp med godsaker!


Det blev brunglittriga ögonlock och en ganska natulig sminking men ändå en sminking att gå ut med! Likaså hårstylingen. Blev kanonfint!


Möhippa i Studio Alora's rosa sken!


Vackra Sofia

Bilderna ovan säger mer än mina kommande ord. Möhippan idag var jättetrevlig! Tjejerna var goa allihop, den blivande bruden var glad och nöjd, jag tog fina bilder och Louice styling blev asbra. Bilderna får tala för sig själva ;)

ÖPPET HUS!

22 september 2009



Öppet hus i studion i helgen i samband med Sävedalens Marknad! Titta gärna förbi!

Glöm inte!

21 september 2009



Klicka här!





Klicka här!


Turturduvor i skogen

20 september 2009


Fotograferingen med underbart trevliga Angela och Magnus är en av de bästa jag gjort! Vi hade planerat in allt och vi fick verkligen till alla möjliga sorters bilder, både enskilda porträtt, känslofyllda kärleksbilder, snygga modellbilder och även konstnärliga bilder. Fotot ovan är så otroligt vackert att jag hade gjort en stor tavla av det om jag hade haft en vägg ledig! ;P

Jag fick en jättefin kommentar här på bloggen från Angela & Magnus:
Åhh, gud vad roligt att få se ett par av bilderna, SUPER FINA! Vi ser med spänning fram emot resten :) TUSEN tack för en jätterolig och spännande dag. Inga-Lisa, du har verkligen talang och kommer gå långt!! Tack också Emelie för den jättefina stylingen. /Angela och Magnus

Det ska bli så otroligt spännande att se vilka bilder de väljer ut!

Läs mer om fotograferingen i fotodagboken!

Uppdateringar blogg och hemsida!

19 september 2009

Mitt "forum" är uppdaterat med frågor och svar! Kolla gärna in det här.

Klicka här för att komma dit.

Underbar gravidfotografering




Läs mer i fotodagboken!

Gråtfärdig

15 september 2009


Tänkte att jag skulle sammanställa några av de underbara ord jag fått från kunder och publicera på hemsidan: det visade sig inte vara en lätt uppgift - för jag blir så tokigt rörd! Det är en så grymt härlig känsla när en person verkligen talar spontant från sitt hjärta och menar vad den säger. Tusen tack alla ni fina som ger mig respons!

Gör något kul med dina bilder!

14 september 2009


När jag var liten var kameran framme här hemma ganska ofta. Mamma dokumenterade min uppväxt och tog hundratals vardagsbilder på mig. Dessa bilder har hon under tiden som gått satt in i olika fotoalbum, år efter år fram tills att jag var kanske tio år. Då tyckte självständiga Inga-Lisa att hon kunde göra fotoalbumen själv (men det blev ju mindre lyckat).

Bilderna ovan: Jag grävde fram ett album ur garderoben och slog upp en sida på måfå - hur passande sida fick jag inte upp!? "Petronella, Fredrik och jag övar oss på att bli fotomodeller" har mamma skrivit. Gissa om jag fick mig ett gott skratt? Petronella och Fredrik är mina underbara sysslingar som jag spenderat alla mina sommarlov tillsammans med. Våra familjer har sommarstugor på samma ställe och bilderna ovan ser ut att vara tagna vid någon båtutfkykt. Tro det eller ej, men både P och F har blivit riktigt talangfulla på att vara fotomodeller! Se mina foton på Petronella här och Fredrik här!

Idag är jag så otroligt tacksam och glad över mammas jobb. Det betyder jättemycket för mig att kunna sitta och titta igenom dessa fotoalbum. Till bilderna hon klistrat in har hon även skrivit bildtexter som om det vore jag som berättade, vilket gör det hela ännu roligare! Fotoalbumen får mig att minnas saker jag annars hade glömt och inte minst är det ju jättekul att se hur jag och mina nära och kära såg ut. Som ni säkert kan ana kommer mina barn i framtiden att hamna i högar av fotoalbum eller fotoböcker :P

Fotobok - ett kul tips!
Något som blivit alltmer populärt de senaste åren är att göra en fotobok istället för ett fotoalbum. En fotobok är helt enkelt en bok där bilderna är tryckta på pappret istället för som lösa kopior att klistra in i ett fotoalbum. Jag har tre idéer på fotoböcker som jag vill göra, bara för skojs skull. Laddade ner ett gratisprogram nyligen och där kan man sitta och leka hur länge som helst! Du kan själv designa boken, välja färger, göra ett omslag, skriva bildtexter, lägga ramar runt bilderna, välja om boken ska ha hård pärm eller pocketliknande mm. Och det behöver faktiskt inte kosta så mycket för dig som bara vill göra en fotobok av dina bästa bilder för skojs skull! Eller varför inte göra en fotobok att ge bort i present?


Bild ovan lånad från fujifilm-fotobok.se med deras tillstånd.

Gör något kul med dina bilder att spara livet ut: Gör en fotobok!

Fröken Chanel i studion!

13 september 2009


"Vi testar lite nytt ljus bara" slutade snarare med en minifotosession där Louice hund Chanel stod i centrum! ;) Fick så underbart söta bilder på dem samtidigt som jag fick möjlighet att testa ett ljus jag aldrig satt tidigare. Som en varm sommardag med solen i ryggen! Även jag själv agerade modell lite grand och Louice fotade, alltid lika spännande, hehe. Nu längtar jag tills nästa fotosession då detta ljus passar sig, blev så himla inspirerad av detta fina ljus så nu har jag huvudet fullt med fina foton som jag vill ta!

För er som är nya på min blogg: Louice är makeupartist och vi driver Studio Alora tillsammans.

Kunde inte låta bli att knäppa några bilder på lilla Fröken Chanel, the dancing queen ;P

Företagsporträtt

13 september 2009


Dagen började med en fotografering av denna kvinna som driver eget företag. Vi tog proffsiga företagsporträtt till hennes hemsida och det blev himla lyckat!

Studio Alora har införskaffat sig en VIDEO-kamera!

12 september 2009


Vill ni att vi fortsätter spela in filmer från fotograferingar och visa upp?

Ser man på, ser man på! Hos Studio Alora finns numera inte bara min kamera, utan även en jätteskojig videokamera! Under dagens roliga fotografering med Elin, som valt 80-talstema till sitt Modell-För-En-Dag-paket, spelades det in ett dussin olika videoklipp. Här ovan kan ni se ett! :) Louice retar mig i slutet för mina "asbra"-kommentarer, hon tycker att jag låter roligt, men Elin var verkligen asbra!


Elin som beställt ett Lyxpaket fick två stylingar


Vänster: Det var rena julafton när Elin kom till studion! Hon hade med sig så mycket kul!
Höger: Tuperingen av Elins hår påbörjas. Det blev så coolt! (se höger bild ovan)

Det har varit många som frågat om personerna jag fotograferar är modeller och svaret är: Jag fotograferar nästan uteslutande privatpersoner utan modellvana! Så, var inte rädd för att boka en fotografering för att du känner dig ovan och osäker, det är min uppgift att få dig avslappnad och givetvis hjälper jag dig under hela fotograferingen!

Mera kärlek!

9 september 2009


Gravidfotografering, parfotografering och idag bröllopsfotografering! Kan det bli underbarare? Och alla gånger har vädret varit på vår sida, såsom idag! Mystiskt eftermiddagsljus och ett gulligt brudpar som just varit och sagt ja till varandra. De hade sannerligen ett pressat schema och fotograferingen gick snabbt, men vi var effektiva och fick många fina bilder trots stressen! Nu hoppas jag att paret har anlänt till de väntande gästerna, sitter på restaurangen och äter sushi och njuter av denna fina dag! Önskar dem all lycka.

Platsen och stämningen påminde mig om min första parfotografering, vilken jag hade på just detta ställe och även då en eftermiddag i september 2008 (se bilder här) Jag fotograferade min kompis Sandra och hennes pojkvän och när jag nu tänker tillbaka och försöker se mig själv från ett annat perspektiv, så inser jag: herregud, idag stod jag där, anlitad som bröllopsfotograf! Det var ett halvår sedan jag startade mitt företag och då hade jag aldrig drömt om att få fotografera ett bröllop. Detta var ju inte mitt första bröllop, men det kändes ändå speciellt idag!

Med detta sagt hoppas jag att alla ni tjejer som skrivit till mig och bett om att få praktisera, inte ger upp utan fortsätter kämpa på och hitta vägar till få jobba som fotograf! Och ni andra som tänkt skriva och be om praktik hos mig, så måste jag tråkigt nog säga nej. Jag är jätteglad och smickrad över att ni skriver men tyvärr kan jag inte erbjuda någon bra praktikplats då jag just börjat studera på universitetet samt håller på att flytta (mer info om detta kommer senare).
Kram på er alla fotointresserade läsare!

Mera kärlek! Just nu ger jag 10 % rabatt på fotoalbum när du bokar en gravidfotografering.

Lika varm som kärleken

6 september 2009


Jag hade förväntat mig gråmulen himmel och någon regnskur, men idag sken solen varm likt Angela och Magnus kärlek till varandra. Detta otroligt söta och trevliga par reste ända från Växsjö för att fotograferas av mig idag. Grymma Emilie stod för stylingen och gjorde fint naturliga stylingar på dem båda och la på lite mer "krydda" mot slutet. Vi hann med vackra, naturliga porträttbilder samt fashionbilder. Det var verkligen härligt ute i naturen och jag har tagit tokigt många superfina bilder. Tusen tack för ett bra samarbete och en kul dag!


Vänster: En av dagens allra första bilder. Ett varmt och härligt porträtt av vackra Angela!
Höger: Passande nog en av dagens allra sista bilder, en stilig Magnus i fashion-form :)


Duktiga och gulliga MakeUpFox-Emilie stod för stylingen idag.


Verkligen underbart att få arbeta utomhus en sådan här sommardag! Foton: Emilie

Möhippa



Makeup & Hår: Louice Magnusson | Foto: Jag

Läs mer i fotodagboken.

RSS 2.0